Skip to main content

De Gelderlander van 6 april 2009

06 april 2009

Beste Joop Schets

Ik heb geweldig genoten van de Mattheus passion afgelopen zaterdag in Arnhem. Hoewel ik verschillende uitvoeringen op cd heb, was ik nog nooit live naar een Mattheus Passion geweest en ik vond het een geweldige ervaring! Het was zo mooi!

Prachtig hoe de verschillende delen in elkaar over liepen. Het was echt een eenheid. Nergens vond ik het te massaal. Overal bleef het helder, maar intens doorleeft. Ik heb ook met veel plezier naar de verschillende musici en naar u gekeken. Hoe u zo’n solist als Maarten Engeltjes (geweldige stem overigens!) door uw handen tegen elkaar aan in elkaar te knijpen, aanzet om heel ingetogen en zachtjes een aria te besluiten.

Verder mooie violisten, goede eerste fluitist en hoboist.

Dat zeg ik allemaal als leek en zonder de pretenties dat ik er veel van weet, hoor.Misschien ziet u altijd als zelfkritisch musicus wel allerhande verbeterpunten, maar zo voelde het. Ik heb erg genoten. Mijn dank en ga hier vooral zo mee door. Mijn drukke leven als dokter zou lang niet zo mooi zijn als deze niet van alle kanten met mooie muziek kon aanvullen.

Met hartelijke groeten
Jobje Haaijman


Geachte leden en vooral dirigent Joop Schets van Toonkunst,

Wat een prachtige uitvoering hebben we dit jaar mogen beleven.

Het is als een wonder zoals de heer Schets het ieder jaar weer voor elkaar krijgt er een vernieuwende draai aan te geven.

Dit keer was hij zo sprankelend, licht en toch het lijdensverhaal volop vertolkend, dat de tijd omgevlogen is.

Natuurlijk mag ik de solisten hier niet vergeten, want ook zij konden zich goed vinden in deze uitvoering.

Wij zaten voor het eerst op het frontbalkon, 2e rij, en het overzicht op het podium draagt dan extra bij aan de beleving van de Mattheus.

Ik hoop dat de uitvoering van vandaag net zo mooi is als die van de zaterdagavond en bedank u allen voor weer een onvergetelijke uitvoering.

Met vriendelijke groet,
Marianne Wiggers