Skip to main content

Indrukwekkender dan ooit!

24 maart 2013

Aan alle leden en dirigent van Toonkunstkoor Arnhem,

Graag wil ik mijn grote waardering overbrengen aan alle leden van Toonkunstkoor Arnhem en dirigent Joop Schets. Samen met de musici van Het Gelders Orkest en de solisten hebben jullie in mijn beleving een heel bijzondere Mattheus Passion van Bach uitgevoerd.

Ik heb de uitvoering van zondagmiddag 24 maart bijgewoond. Zonder meer indrukwekkend hoe het koor stond te zingen, zangstemmen door elkaar, uit het hoofd zingend, geconcentreerd aandachtig naar dirigent, toegewend naar solisten, in houding en presentatie een geweldige eenheid uitstralend. Zo krijg je als luisteraar, kijker volop gelegenheid meegezogen te worden in de geweldige muziek en tekst van Bach’s Mattheus.

Het lijkt wel hoe vaker je deze Mattheus Passion uitgevoerd hoort, des te meer deze doordringt en weet te ontroeren, en nog lang bezig te houden. En inderdaad had ik -net als mensen die zaterdagavond uit de zaal kwamen- zondagmiddag de verzuchting: indrukwekkender dan ooit! Bij gebrek aan een recensie in het plaatselijk dagblad, en zelf geen Facebookliefhebber ben ik op internet gaan zoeken of er mensen op een of andere manier iets van hun ervaring onder woorden hebben gebracht over de uitvoering van zondagmiddag. Op de website van schrijfster Femmy Lijten vond ik een heel herkenbaar verslag, waarvoor dank aan de schrijfster.

Nogmaals, alle waardering en dank, Ank.