Skip to main content

Meeslepende emotionele uitvoering

13 april 2019

Door Theo -

Dankzij Claartje v/d Heerde heb ik eens het Musis van binnen gezien ondanks dat ik al bijna 14 jaar in Arnhem woon maar in feite wat betreft concerten op de randstad ben georienteerd omdat ik voor die tijd 33 jaar in Leiden heb gewoond.

Twee jaar geleden hoorde ik jullie voor het eerst toen helaas NIET in die prachtige Musis zaal maar in de Eusebiuskerk de prachtige Matthäus Passion.

Vorig jaar viel jullie uitvoering samen met Mahler 8 in de Rotterdamse Doelen en dat had op dat moment een hogere prioriteit omdat Mahler 8 heel erg WEINIG wordt uitgevoerd in tegenstelling tot Matthäus Passion.

Terugkomende op jullie uitvoering van vanmiddag kan ik jullie zeggen dat het een heel MEESLEPENDE emotionele uitvoering was. Soms zo akelig mooi het slot van het eerste deel dat ik mijn ogen niet droog kon houden. Er werd echt een verhaal verteld. Veel hartstocht. Wat was die Petrus, Evangelist en Jezus STEENGOED!!!

Er werd soms zo geweldig geacteerd.

Het was hoe het ook zij een heel ONTROERENDE MIDDAG tegen het eind ook heel EMOTIONEEL, bij de inleiding tot het slotkoor liep ik emotioneel VOL veroorzaakt door het overlijden van mijn heel lieve zuster Marijke op donderdagmiddag 21 februari j.l.op de veel te jonge leeftijd van 70 jaar.

AL MET AL EEN HEEL MOOIE EN EMOTIONELE MIDDAG IN DE MUZENZAAL VAN HET MUSIS SACRUM TE ARNHEM.

Met vriendelijke groet uit Presikhaaf,
Theo.