Skip to main content

Reacties op ons concert van 19 en 20 maart 2016

20 maart 2016

Kan zeggen dat we altijd genieten van jullie uitvoering !! zelfs de uitvoering vanuit het concertgebouw Amsterdam kon NIET tippen aan jullie uitvoering samen met het Het Gelders Orkest orkest !! we hebben zaterdag avond genoten !!
Jan van Dalen

Het was weer prachtig! Komm süßes kreuz met stip op 1 voor mij dit jaar. Het koor: Ich will hier bei dir stehen ook bijzonder mooi uitgevoerd en de rest natuurlijk ook.
Liesbeth van Silfhout


Geweldig! Hartelijk dank Toonkunst Arnhem voor een fantastische ervaring en nú al een geweldige herinnering. Een tweetal Super – uitvoeringen. Publiek ‘vrat’ het. Vooral vanmiddag geweldig genoten!! DANK,
Peter Vos. (Evangelist. red.)


Zaterdagavond genoten van jullie mooie uitvoering, de tijd vloog om. Mijn onbekende buurvrouw luisterde voor het eerst naar de MP live, en was zo geraakt dat ze mij verzekerde volgend jaar weer te gaan. Toonkunst Arnhem heeft er dus weer een fan bij! Nu op naar de Messiah (11 december), een vrolijk barokspectakel. Veel succes en plezier!
Frits ’t Hart


Beste Joop Schets en koorleden,
Allereerst hartelijk bedankt voor de fijne ontvangst van onze zoon Lieven bij de concerten van de Mattheus afgelopen weekend met het Gelders Orkest. Ik ben violiste in het orkest en heb het erg bijzonder gevonden om met mijn zoon voor het eerst samen concerten te geven. Dankzij u is dat werkelijkheid geworden. Lieven heeft in het document een verslag geschreven van zijn ervaringen.
Nogmaals bedankt met vriendelijke groeten,
Melanie Jansen-Eijsackers


Verslag over de concerten met het Toonkunstkoor en het Sacramentskoor.
Hallo, ik ben Lieven Eijsackers. Ik heb mee mogen zingen met de het jongenskoor uit breda bij de concertuitvoeringen van de Matteüs Passion samen met het Toonkunstkoor en het Gelders Orkest.
Ik vond het heel leuk bij de Matteüs Passion. Ik vond het leuk om tussendoor lekker te luisteren naar de Matteüs Passion en om de koralen mee te zingen. Ik vond de jongens ook heel aardig. Het was best bijzonder om mee te mogen zingen. En ik vond het leuk om met mama op het podium te staan. De dirigent was heel lief. Ik zing iedere week bij koorschool Velp samen met David mijn vriend. De mama van David speelde ook in het orkest. En Johann Sebastiaan Bach is mijn lievelingscomponist omdat hij heel goed kan componeren en ik vind zijn muziekstukken heel mooi. En dan word ik blij. Dat was het verslag van
Lieven.


Lieve mensen,
Wat was het weer een beleving om op Palmzondag de Matthäus Passion bij jullie in Musus Sacrum te kunnen en mogen meemaken. Zelf zingen is fijn en mooi, maar dan het werk beluisteren en intens meebeleven is een geschenk. Ik dank jullie!
Ans Tesselaar
Bachkoor Apeldoorn


Dag mevrouw Ina , omdat ik altijd mail als ik “wat moet “ nu even een berichtje,dat ik gisteren enorm genoten heb en vind dat jullie allemaal boven jezelf zijn uitgestegen !!!!! Het was een fantastische middag, waarvoor heel veel dank !! Lieve groet ,
Ada Mosterd.


Wij hebben gisteren genoten. Ik vond dit de mooiste uitvoering van de laatste 10 jaar. De asymmetrische opstelling van orkesten en koren was voor mij een novum en heel succesvol! Wij zaten in het midden op rij 5, fantastische plaatsen. Ver genoeg voor een goed overzicht en mooi geluid en dichtbij genoeg om de orkestleden en solisten goed te kunnen zien.
Wij waren zo enthousiast dat we met zij zessen besloten volgend jaar weer te gaan met nog een echtpaar erbij.
Igor Nettl


Ik had het genoegen een fantastisch koor te horen met mijn 15 jarige dochter. Ook zij was erg onder de indruk van de Mattheus Passion.
Groeten en tot volgend jaar
Albert


Beste heer, mevrouw.
Ik heb zaterdagavond de uitvoering van de Matthaus Passion beleeft, het was werkelijk prachtig. Het is de derde uitvoering waar ik bij was en ook degene die de meeste indruk bij mij achterliet.
Dank en welgemeende complimenten aan iedereen die hier aan meegewerkt heeft.
Vriendelijke groet, Olga Berndsen


Na een paar keer bij de uitvoering in de kerk in Naarden te zijn geweest, waren we gisteren bij de uitvoering van de Matheus Passion in Musis.
Prachtige uitvoering maar wat ons geweldig stoorde was het applaus voor de pauze, applaus bij de opkomst van de solisten en het applaus en gejoel aan het einde.In Naarden verlaat iedereen voor de pauze stil de kerk, geen applaus voor de solisten en een bescheiden applaus aan het eind.; Een applaus verstoort zo de sfeer van het stuk.Kan het publiek niet gevraagd worden om niet te klappen na het eerste deel en niet voor de opkomst van de solisten. Het zou de sfeer rond de Matheus Passion zo ten goede komen. De zangers en zangeressen verdienen natuurlijk een geweldig applaus maar graag alleen aan het eind.
Klara van den Berg-Veenhuizen


Ook ik heb meer dan genoten! Wat een geweldige uitvoering. Het Toonkunst heeft zich dit jaar wederom overtroffen!
Saskia Aelbers