Skip to main content

Johannes Passion 2024

Zondag 24 maart 2024
Aanvang 14.00 uur
Musis Arnhem (Parkzaal)

Kaartverkoop via Musis Arnhem

Toonkunst Arnhem doorbreekt haar jarenlange traditie om de Matthäus Passion uit te voeren. Dit jaar kunt u naar de Johannes Passion komen luisteren. Ook deze prachtige Passie wordt weer begeleid door Phion en staat onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel.

De Johannes Passion wordt vaak vergeleken met de Matthäus Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. De Johannes Passion is korter, muzikaal wat feller en dynamischer, mede daardoor aantrekkelijk voor jong en oud. Bach volgt vrijwel letterlijk de teksten van het Johannesevangelie, met minder lessen en redevoeringen, maar meer aandacht voor krachtige aria’s en meeslepende koorstukken.

Met bijna tachtig leden behoort Toonkunst Arnhem tot de grote gemengde concert-oratoriumkoren in de regio. Het bestaat sinds 1896 en neemt sindsdien een vooraanstaande plaats in tussen de Gelderse koren. Jaarlijks worden ten minste twee concerten gegeven, meestal in Musis Arnhem en vrijwel altijd begeleid door Phion - het orkest van Gelderland en Overijssel.

UITVOERENDEN
Bas van den Heuvel: dirigent
Dirk Luijmes: orgel
Ralph Rousseau: viola da gamba
Titia van Heyst: sopraan
Esther Kuiper: alt
Leonhard Reso: tenor
Rick Zwart: bariton 
Falco van Loon: evangelist
Hans Scholing: Christus

Als het u niet lukt om via internet kaarten te kopen, dan kunt u ook terecht aan de kassa van Musis Arnhem of bellen met mevrouw Roelofsen: tel. 026 – 3338262 / E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.