Skip to main content

Matteüs junior 2020

 Helaas zijn de voorstellingen afgelast vanwege het corona virus.

Het beroemde verhaal op de beroemde muziek.

Muziektheater De Plaats en het Toonkunstkoor Arnhem zetten samen de schouders onder een nieuwe traditie: een muziektheater enscenering voor jong en oud van de Matthäus-Passion. Het beroemde verhaal van de Zoon die moet sterven om daarna door zijn Vader tot leven te worden gewekt. En dat op de minstens zo beroemde wonderschone muziek van Bach. Een verhaal én muziek van alle tijden die het waard zijn om gehoord te worden door kinderen (en hun ouders…) van nu.

Hoofdpersoon in deze voorstelling is een jongen van elf. Met een vader die, altijd rond dezelfde tijd van het jaar, plots héél hard muziek opzet. En – nog erger! – midden in de huiskamer begint mee te zingen! Wat is dat voor muziek? Waar gaat die muziek over? “Pap, kan het wat zachter, ik ben mijn huiswerk aan het maken!” Een voorstelling over een vader die zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het verhaal van de Vader en Zijn Zoon vertelt. Een verhaal over vriendschap, verraad, offer, zondebok, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat het leven voortkomt uit de dood. Bestaat dat? Dat bestaat! Kom luisteren, kom kijken! Voor iedereen van 9 tot 99 die houdt van een spannend en geheimzinnig verhaal én wonderschone muziek.
“Bach, wie is dat, Bach?”

Libretto Albert Hoex
Compositie op basis van Bach Andries van Rossem
Muzikale leiding Joop Schets
Regie Albert Hoex
Kostuums Femke Ratering
Acteurs Jacques Riebeek, Raaf Wang, Guus Blanken
Zangers Leon van Liere (Evangelist), Silencio Pinas (Christus), Dave ten Kate (altus), Mirthe Dokter (sopraan), Tom Jansen (bas)
Vleugel Joop Schets
Contrabas Aristotelis Potamianos
Saxofoons Miguel Boelens
Koor Toonkunstkoor Arnhem

Data en tijden
donderdag 12 maart, vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart 2020: 18.30 uur en 20.30 uur
duur van de voorstelling 70 minuten

Koepelkerk, Jansplein 60, 6811 GD Arnhem